Sommersport i Danmark

Jeg er stadig ved at vænne mig til livet her i Dannebrogs hjemland, og må sige at jeg stadig ofte oplever de kulturchok, som alle mine ligesindede “nydanskere” kan nikke genkendende til. Især når man kommer fra et land hvor der som udgangspunkt er dejligt varmt hele året rundt, er det underligt at se hvordan danskerne ændrer sig nærmest fra sort til hvid, minus til plus, når solen kommer – de bliver helt anderledes! Det betyder også at der lige pludselig kommer godt gang i det aktive liv udendørs, og da danskerne jo både cykler og løber hele året rundt, er det altså ikke småting der går for sid udendørs i de lyse måneder…

I dette korte indlæg har jeg lavet en lille liste over sjove og skæve udendørs begivenheder, som jeg synes at enhver dansker (og nydansker) bør unde sig selv at opleve i hvert fald én gang. Da jeg kun har boet i Aarhus og København, tager jeg desværre kun udgangspunkt i ting der sker i disse byer.

  • Volleyball og strandfodbold ved de offentlige strande. Som oftest i forbindelse med fastlagte events og turneringer, men man kan sagtens være heldig.
  • Ture på rulleskøjter, cykler og løbeture rundt omkring i byerne. Danskerne taler åbenbart bedst sammen, når de er i gang med noget andet på samme tid. Jeg gætter på at det er lidt nemmere at åbne sig i sådan en situation, end hvis man sidder ned over for hinanden.
  • Afslapning. Ja du hørte rigtigt. Afslapning er næsten en sport for danskerne om sommeren. Find dem i parker, fælleder og strande i og udenfor byen, hvor tiden nærmest går i stå på en varm sommerdag. Skønt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *