Skandinavisk modetøj når det er bedst

Meget negativt kan man sige om danskerne og nordboere generelt, men man må godt som sige at de har styr på deres stil. ‘Sier’ man alle over 45 år (som jo i snart sagt hele verden går forfærdeligt klædt) fra, synes jeg rent faktisk at de danske herrer og damer går bedre klædt en for eksempel indbyggerne i Paris, som jo ellers er intet mindre end verdenskendt for deres stil og sans for mode. Det er bare som om at danskerne har forstået at gå klædt i forhold til deres klima, og når det som regel er lidt gråt og kedeligt udenfor, er det derfor bare ‘perfekt’ at gå i ellers kedelige farver som grå, sort og mørkeblå.

Danskerne formår dog at gøre disse kedelige nuancer og farvegrupper interessante, fordi den ‘manglende’ fokus på farvevalg i stedet bruges på at lave tøj med nye og spændende snit og figurer, der kombineret med de mest fantastiske grundmaterialer passer fortrinligt ind i gadebilledet. Heroppe har de fleste råd til at købe virkelig lækkert tøj – og rigtig mange gør det faktisk også – og derfor er det faktisk meget sjældent at man ser folk i helt ligegyldigt tøj. Der er som regel kælet for detaljerne på en måde som jeg aldrig har set det i Frankrig, og det er virkelig forfriskende at se.

Det betyder dog ikke at danskerne ikke har noget at lære når det kommer til mode og stil. Ganske vist er mærker som Tiger of Sweden, Sand og Wood Wood som oftest garant for velsiddende og ‘rigtigt’ tøj til disse kolde egne, men der er stadigvæk mange især yngre danske mænd, der af en eller anden underlig grund misforstår hele ‘kodekset’ for brug af farver i et gråt landskab, og ifører sig tøj der mest af alt ligner noget, der er stjålet fra et omrejsende cirkus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *