Det er (snart) sommer, det er sol og det er (snart) søndag

Lørdag d. 24. marts. Foråret har været over Danmark og danskerne i snart en måned, og man kan allerede mærke på folk ude i den virkelige verden, at troen på livet og de gode følelser er ved at komme retur i den fælles såvel som individuelle bevidsthed. Solen skinner og jeg kan lige nu høre både fugle og folk synge – det er gode sager. Men som altid med Danmark er det gode væk før man aner det, og derfor er det ved at være tid til at planlægge årets sommerferie, og helt specifikt hvor den skal gå hen. I dette indlæg kan du følge nogle af mine overvejelser, og du er naturligvis mere end velkommen til at komme med indspark i kommentarsporet under indlægget.

I Frankrig er det meget nemt. Enten bliver man hjemme og nyder det gode vejr hen over sommeren, ellers rejser men sydpå til enten vest eller øst, og nyder livet i en af de klassiske sommerbyer langs atlanter- og middelhavet. Det er sådan jeg til stadighed forestiller mig sommerferie som begreb og aktivtet, men her i Danmark er der jo langt flere muligheder på bordet. Man kan tage på storbyferie, man kan tage på badeferie, langt væk eller tæt på – fælles for det hele er at alle (sunde og velfunderede) danskere vil et sted hen hvor der er varmt og dejligt, og det forstår jeg egentlig også godt. Her er vores egne overvejelser omkring sommerferie i 2012:

  • Med små børn er det vigtigt at finde et sted, hvor det er nemt at komme til, komme fra og være. Det udelukker på en gang både storbyferier og til en vis grad også badeferier, der har det med at involvere lange dage på stranden, hvor der er svært at have børn med.
  • Prisen er lige pludselig også en afgørende faktor, når man ikke er to men fire der skal af sted. Vi leder efter et sted hvor vi kan komme hen for under 15000 alt inklusive, og det kan godt være at det lyder som et stort tal for mine franske læsere, men det er faktisk meget lidt at bruge på sommerferie når man kommer fra Danmark.
  • Vi skal bruge noget der er nemt, og hvor børnene altid har noget at lave. Derfor har vi også overvejet forskellige danske feriecentre, hvor aktiviteterne er samlet på et sted. Vi har for eksempel kigget meget på dette sted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *