Lyt til dansk musik og få en genvej til perfekt dansk

Så godt som alle nye danskere som jeg nogensinde har talt og skrevet med, er enige i at det er væsentligt lettere at skrive og læse dansk end det er at tale sproget. Der er simpelthen så mange sproglige faldgruber i det danske sprog at man virkelig skal øve meget for at blive rigtig god og lægge de sproglige og udtalemæssige regler fra sit oprindelige sprog fra sig, men jeg har fundet en – endda ret dejlig – måde at katalysere udviklingen lidt på. Det handler i al sin enkelthed om at begynde at lytte mere til det danske sprog, og hvordan det bedre end at lytte til en masse dansk musik? Her er nogle gode danske numre:

  • Dansk pop har den store ulempe at det meget sjældent foregår på dansk. Langt de fleste danske bands har alligevel lært engelsk helt tilbage i starten af folkeskolen, og så er det jo klart at man forsøger at øge sin potentielle fanskare ved at sigte bredt på dette punkt. Lyt dog til kunstnere som Szhirley og Medinas danske albums for inspiration.
  • Hip-hip er en meget nemmere kategori at finde dansk musik i. Danmark har faktisk enormt mange dygtige rappere og hip-hop-musikere i forhold til landets størrelse, så dyk endelig ned i denne kategori hvis du er til den slags musik. Kig blandt andet efter L.O.C og Malk De Koijn (noget mere avanceret – for svært for selv mange indfødte danskere).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *