Advarsel angående forbrugslån!

Normalt plejer mine blogindlæg at være både positive og konstruktive, men i dag vil jeg altså bruge dette talerør på Internettet til at advare alle jer læsere om noget. Det handler om forbrugslån. Sagen er nemlig at min lillebror, som blev født en god håndfuld år efter mig, er havnet i en ret stor portion gæld, efter han begyndte at låne penge til forbrug uden at kigge på lånevilkår med videre. Resultatet er en forholdsvist beskeden gæld, der alligevel koster mere i renter og afdrag end mit realkreditlån gør – og det er altså 10-15 gange større.Det er virkelig utroligt for mig, at man må indgå låneaftaler på op til 30 % årlige omkostninger, velvidende at mange der bider på den slags aftaler, ikke har økonomisk viden til at gennemskue den reelle pris på lånet. Derudover kommer blot det faktum at den slags mennesker der siger ja til disse lån, nok sjældent er velbjergede rigmandsbørn fra Nordsjælland, men nærmere unge uden økonomisk momentum, der har akut brug for kontanter til at leve og betale sidste måneds husleje og vandregning.

Her er hvad jeg synes, man skal gøre for at begrænse udbredelsen af de dyre forbrugslån, som i mine øjne ikke tilfører samfundet andet end endnu mere gæld til de, der i forvejen har sværest ved at betale:

–    Det skulle være nødvendigt at rådføre sig med sin egen bank, før forbrugslånet blev indgået, for at høre om banken kan tilbyde en bedre ordning.

–    Det skulle være nødvendigt at være mindst 24 år for at indgå et forbrugslån.

–    SMS-lån skulle permanent afskaffes eller i hvert fald afskaffes mellem 18-midnat, så unge ikke fristes til at ‘tjene’ 5000 hurtige kroner når Dankortet siger ‘afvist’ i byen.

Hvad synes du? Er forbrugslån med 30% ÅOP i orden?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *