Iværksætterselskab – sikke en tåbelig ide

Der snakkes meget om, at det er iværksættere der skal være med til at hjælpe økonien her i landet i gang. Det er de nye virksomheder, der skal skaffe arbejdspladser og alt den slags. Det er jeg helt med på, og hjemme i Frankrig er der også mange flere der starter deres egne små virksomheder, end der er her i landet. Det giver derfor også god mening, at man hjælper dem lidt på vej, men den nye selskabsform Iværksætterselskab, er bestemt ikke vejen frem, hvis i spørger mig.

Den nye selskabsform betyder, at man kan stifte et selskab med de samme funktionaliteter som et Aps, men at man ikke skal have et indskud, hvilket i realiteten betyder, at man ikke behøver satse noget som helst. Det er et problem fordi man beder andre satse når de handler med en. Samtidig er beløbet for at stifte et Aps sat ned fra 80.000 til 50.000 kroner, hvilket jeg er helt med på, da det betyder at man er villig til at satse. Men ideen om at man kan satse uden at risikere noget som helt, den tror jeg ikke helt på. Så kan man i princippet bare bestille alt det kontorudstyr hvad man vil fra staples.

Når det så ikke går, går man bare konkurs og slipper for at betale regningen, da men ikke hæfter med noget som helst da indskuddet er på 1 krone, hvilket ikke giver det store incitament for at kæmpe for sin investering. Det danske system bliver et eldorado for svindlere og tvivlsomme forretningstyper.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *