Det daglige brød der idag er på menuen, hedder Baguette. Der må sættes en stopper for misbrug af dette brøds navn. Der er helt specifikke regler og normer der bør overholdes, når man som person vælger, at lave denne dejlige spise. Det er som om, at bare dejen består af hvedemel, er det et baguette. Det er ikke sandheden.
Baguette blev med sin simple opskrift, ofte betegnet som fattigmandsbrød, men har gennem tiden opnået en stor status, på blandt andet restauranter, men også i de private hjem. Baguette SKAL have en form der er lang og tynd. I de gamle franske tider, og min barndomstid, var de gerne 6 meter lange.
Jeg kan nu godt lide mange af de danske brød, der trods navnet ‘franskbrød’ vel er af dansk formidling. En ting jeg bare ikke forstår er rundstykkerne. Store og flotte ser de ud, men når man skære dem over er der ikke andet end luft indeni. Der bør falde en mere gennemtrængende respekt for brød.
Som franskmand er dette et ømtåleligt emne, men et måltid uden brød, er som en dag uden solskin.. og dem er der så rigeligt af. Hjælp mig med at sætte en afklaring igang, for folk der miskreditere baguette.