En bid af hjemlandet

Jeg kommer aldrig til at glemme hvor jeg kommer fra, og Frankrig vil altid have en kæmpe plads i mit hjerte, og der vil altid flyde franks blod i mine åre. En gang imellem kan det dog godt virke som om, at mit hjemland er langt væk, ikke mindst i dagligdagen, hvor det hele let kan komme til at handle om frikadeller og brun sovs.

Derfor har jeg tegnet et abonnement på Prima Cuisine Gourmande, et fransk magasin for madlavning, der er blandt de absolut bedste i verden, og så er det ikke mindst på fransk. Det er jo ikke fordi jeg glemmer hvordan man taler sproget, men hvis man hverken skriver det eller læser det i lang tid, kan man godt blive en smule rusten.

Som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, så har min bror for ikke så lang tid siden startet et baguettebageri hjemme i Frankrig, og det kan da også være, at jeg kan komme med et fif eller to til ham, når jeg kommer i gennem magasinerne og forhåbentlig får en masse inspiration til hverdagens sysler i køkkenet.

Nu er det jo godt nok mest min hustru, der står for madlavningen, men ved særlige lejligheder agerer jeg da også Le Chef, og nu kan det være at min gastronomiske kunnen og opfindsomhed bliver udvidet en lille smule. Og hvis det ikke sker, så får jeg da i hvert fald finpudset mine læse færdigheder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *