Der er ingen grund til at få ondt i sindet og ryggen af kontorstolen

Jeg har hidtil hafe et arbejde, hvor jeg har været meget aktiv. Ikke to dage lignede hinanden, og jeg var ofte på farten og ude og opsøge kunder og lave fysisk arbejde.

Selv om en dynamisk arbejdsplads lyde fed og spændende, så var det faktisk ikke lykken for mig. Ikke mere i hvert fald. Derfor har jeg nu plantet mig solidt i kontorstolen, og bruger otte timer om dagen på at sidde her og arbejde ved min pc. Arbejdet er stadig spændende, og selv om arbejdsstillingen og stedet er den samme, så synes jeg stadig ikke, at to dage på kontoret er ens.

Dog er har der været et rent fysisk problem: Det er ikke godt for ryggen at sidde så længe i en bestemt stilling, og det er egentlgit meget få stole, der faktisk er lavet til mennesker. Det opdagede jeg, da jeg læste op på det.

Det er naturligvis ikke kun mig, der har problemer med ryg og nakke, efter mange timers sidden. Det er der flere af kollegerne på arbejdspladen, der også genkender. Derfor har vores arbejdsplads nu taget sagen meget alvorligt, og fået en arbejdsmiljø-ekspert ud og fortælle, hvad man kan gøre, for at undgå arbejdsskader af denne type.

Det første der er blevet gjort, er at bestille en hel flyttevogn af ergonomiske kontorstole fra iStol.dk, som skal hjælpe kroppen med at blive aktiv mens man sidder.

Derudover var 3 gode og klare råd:

  • Man skal sidde på sin stol som en 5-årig. Ryk rundt, drej dig. Skift stilling ganske enkelt. (Dette er let med ergonomiske kontorstole.
  • Rejs dig op i løbet af dagen, og arbejds stående i fx et kvarter eller mere. Det hjælper blodomløbet.
  • Tag små pauser, hvor du gør noget andet. Bevæg dig fx ved at gå en lille tur rundt om huset, hvis det er muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *